Zo genieten van een lekker stukje vlees op grootmoeders wijze? Dan kan kalfsblanquette zeker smaken!
"Eén van mijn lievelingsgerechten! Laat het goed sudderen, dan smaakt het des te meer! Mmmm - Margo"
Bereiding:
- Hak de uien fijn en stoof tot ze glazig zijn. Voeg het vlees toe, kruid met peper en zout en laat alle zijden dichtschroeien.
- Bevochtig het vlees met de kalfsfond en voeg tijm en laurier toe.
- Laat een uur sudderen op het vuur.
- Voeg de champignons en wortels toe en laat ze 10 min mee stoven.
- Giet de room erbij en voeg naar smaak citroensap toe.
- Laat de saus vervolgens inkoken.
- Serveer met handgesneden frietjes, SMAKELIJK!
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 2 uien
- 750 gr kalfsstoofvlees in kleine stukjes
- 4 dl kalfsfond
- 250 gr champignons
- 300 gr jonge wortels
- 2 dl room
- citroensap
- tijm, laurier, peterselie, peper en zout
Comments