Het wit goud, zoals ze zeggen. Je kan er tal van bereidingen mee, maar wij kiezen vandaag voor asperges met witte wijnsaus!
Altijd uitkijken naar wanneer het aspergeseizoen start!
Bereiding:
- Kook de eieren en schil de asperges
- Zet de asperges rechtop in een smalle kookpot, met hun kopjes naar boven
- Laat de asperges zo'n 20 minuten koken tot ze beetgaar zijn
- Bak de zalm lekker crispy
- Bak de sjaotjes en de knoflook wat aan en voeg het belangrijkste ingrediënt toe: de witte wijn
- Roer de crème fraîche, boter, dille en fijngekapte eieren onder de saus
- Serveer ze samen met gekookte krieltjes en smullen maar!
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 2 kg witte asperges
- 4 zalmfilets
- 2 eieren
- 150 ml droge witte wijn
- 125 gr crème fraîche
- Boter en olijfolie
- Dille, sjalotjes, knoflook en kruiden
Comments