Veeakker

Veeakker
Veeakker is een ecologisch en duurzaam geëngageerd distributiebedrijf uit het Hageland dat instaat voor het slachten, versnijden, verpakken en verkopen van Natuurpuntvlees, schapenvlees afkomstig uit agrarisch natuurbeheer en ecologisch gescreende, wildgevangen vis (zie Pintafish). Veeakker, dat is Vlees, Vis en Visie.


016/206238
info@veeakker.be
https://veeakker.be
Om een groeiend aantal natuurgebieden te beheren, werkt Natuurpunt zoveel mogelijk samen met plaatselijke landbouwers. Waar dat niet mogelijk is, bijv. in heide- en moerasgebieden, schakelt Natuurpunt eigen runderen in om de natuurgebieden te begrazen. Bij die extensieve begrazing wordt niet alles kaalgevreten. Op de ene plaats eten de dieren alles op, enkele meters verder blijven de meeste planten staan. Op nog andere plaatsen kunnen zelfs bomen en struiken kiemen. In dat mozaïek vinden heel wat planten en dieren een geschikt plekje om te leven. En dat is nu net de bedoeling van natuurbeheer. Natuurpunt koos voor haar eigen begrazingskudde Schotse Galloways en Aberdeen Angusrunderen. Deze rassen zijn erg robuust, weinig kieskeurig qua menu en brengen gemakkelijk kalfjes ter wereld. Bovendien mijden deze runderen contact met mensen, zodat wandelaars die in dezelfde natuurgebieden rondlopen niet worden lastiggevallen. De runderen van Natuurpunt blijven het hele jaar buiten. Het aantal dieren in elk natuurgebied is zo gekozen dat er steeds voldoende voedsel ter beschikking blijft. Als ze in de winter toch moeten worden bijgevoederd, is dat uitsluitend met hooi afkomstig uit onze natuurgebieden. Om de kuddes jong en vitaal te houden, worden elk jaar een aantal volwassen dieren geslacht. De opbrengst van de verkoop van dat vlees wordt opnieuw geïnvesteerd in het goed beheer van de natuurgebieden. Natuurpuntvlees past binnen een ecologische levensstijl. Het dierenwelzijn vaart er wel bij. Voor de ‘productie’ van dit vlees zijn geen grote stallen, vestgemeste weides, of steriele maïsakkers nodig. • Natuurpuntvlees past binnen een gezonde voeding. Doordat deze dieren uitsluitend gras, kruiden en bladeren eten (en dus geen granen) heeft het vlees een evenwichtige vetzuursamenstelling. Voor meer info kan je terecht op www.veeakker.be. • Natuurpuntvlees is een regionaal product. Noch de dieren noch het voedsel wordt over grote afstanden vervoerd. In tegenstelling tot veel andere runderen uit onze streken krijgen onze dieren geen soja uit het regenwoud of vismeel te eten. • En niet te vergeten: Natuurpuntvlees smaakt heerlijk en puur. De bereidingen wordt niet vermengd met varkensvlees of varkensvet. Het is makkelijk te grillen of te barbe- cuen. In Schotland en tot ver daarbuiten wordt het vlees van gallowayrunderen door kenners geprezen om zijn smaak en kwaliteit. Voor het slachten, versnijden, verpakken en verkopen van het Natuurpuntvlees werkt Natuurpunt samen met Veeakker, een geëngageerd slagersbedrijf uit het Hageland. Veeakker gaat op zoek naar duurzame producten en bedrijven die een maatschappelijke meerwaarde bieden. Door samen te werken en gelijkgestemden te zoeken nemen we een wissel op de toekomst. Veeakker wilt niet zozeer een economie die drijft op financiële speculatie en een handelsbalans met overschot als peilers voor welvaart en welzijn, maar wel een economie die inzet op solidariteit en op solidair duurzaam ondernemen.

Adres:

Slachthuislaan 3a
3000 Leuven
België


Wij lezen graag je reactie