Den Bakoven

Den Bakoven
Den Bakoven, dat zijn Wim Rubbens en zijn echtgenote Christel. Wim stookt dagelijks ‘den bakoven’ —een 65 jaar oude gerenoveerde “Depasse” steenoven— warm voor zijn zuurdesembroden en ambachtelijk gebak. Het bakken zit hem in de genen: zowel grootvader Alfons als vader Ferdinand waren bakkers. Je hoeft je dus niet af te vragen waar Wim zijn liefde voor het bakken vandaan komt.

Wim Rubbens
tel:016/90 30 31
Wim.Denbakoven@gmail.com
http://Www.denbakoven.be
En er is nog méér bijzonders: Wim en Christel zijn terecht fier op hun eigen graanmolen. Door dagelijks zelf granen te malen, kunnen ze de meest verse en ambachtelijke producten aanbieden, met een volle heerlijke smaak. Het malen op steen, bewaart alle essentiële voedingsbestanddelen. En dat maakt dat er geen bewaarmiddelen, scheikundige aroma’s of kleurstoffen, of halffabricaten, kant-en-klaar-mixen of ingekochte diepvriesproducten nodig zijn. Alleen maar echte producten: échte boter, échte melk (geen melkpoeders), échte wei (geen weipoeder), echte honing, ... Veel van hun ingrediënten komen trouwens van lokale boeren en imkers. Den Bakoven kreeg dus niet voor niets het label ‘Homemade In Belgium’. Voor het ambachtelijk zoet, is ‘minder zoet en meer smaak’ al jaren het motto van de familie Rubbens. Oude familie recepten werden aangepast aan hedendaagse normen en behoeften om zo het perfecte resultaat te bekomen. Wim en Christel willen trouwens met opzet klein en lokaal blijven. Zodat ze al hun producten zuiver ambachtelijk kunnen blijven maken. Zodat hun ingrediënten zo lokaal mogelijk kunnen blijven. Die ambachtelijke, lokale kwaliteit, die proef je... Vanaf nu iedere dinsdag ambachtelijk zoet van Den Bakoven op ‘Toer’ met Boer&Toer!

Adres:

Diestsesteenweg 64
3390 Tielt-Winge
België


Wij lezen graag je reactie